Zarándokúton járunk

Augusztus 5-én a Zarándokpont ismertetőjét és vetített képes élménybeszámolóját hallhattuk a csütörtök esti Társaskör keretében. Kevesen tudják, hogy Szegeden működik a társaság, ahol ötletet, tanácsot, segítséget kaphat, aki zarándokútra szeretne indulni, hiszen nem tudja, hogyan kezdje, hogyan szervezze, vagy épp a zarándokútlevél előnyeit szeretné kihasználni. Minderről és sok személyes élményről hallhattunk az est folyamán, vetített képekkel, prospektusokkal, fényképalbumokkal színesítve.

Az első részben a közkedvelt „el Camino”, vagyis Szent Jakab spanyolországi zarándokútjáról számolt be Géczi Ágnes a Zarándokpont szegedi vezetője. A második részben Terjék Csabáné Cecíliától a magyarországi zarándokutakról kaptunk képet. Saját elmondása szerint az ő életét és életfelfogását változtatták meg ezek a zarándoklatok.

Megtudtuk, hogy jelenleg hazánkban öt zarándokút létezik, úgymint a Szent Jakab-út, amely Budapest-Normafától indulva Európát átszelve csatlakozik a nemzetközi zarándokútba, amely végül a már említett el Caminóban végződik. A K-Ny irányú Mária-útja Csíksomlyó és Máriazell kegyhelyeket köti össze. Az É-D irányú Mária út pedig Częstochowa és Međugorje kegyhelyeket köti össze. Továbbá Szent Erzsébet útja – Sárospatak és Kassa végpontokkal. És most van kiépülőben Szent László útja – Gyomaendrőd és Nagyvárad végpontokkal.

Aki szeretne többet megtudni, felkeresheti a Zarándokpont önkénteseit, akik mindenkit szeretettel várnak Szegeden a Zentai utca 31. szám alatti Összefogás Házában szerdánként 18-19 órai időpontban, vagy telefonon is érdeklődhet Terjék Csabáné Cecíliánál a 20/334.5622 számon.

Aradi Márta

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük