Szkóla-tag avatás

Március 12-én, a 9.30-kor kezdődő családok szentmiséjén a válaszos zsoltár egy-egy sorát három kislány szólóban énekelte. Csáky Luca, Kulik Zsuzsa és Siklós Eszter már egy-két éve énekelnek az újszegedi szkólában, részt vesznek az énekes miseszolgálatban.

Megtanulták a fontosabb zsoltárdallamokat és más énekeket. Miután szombaton, a plébánián sikeres vizsgát tettek azon elméleti ismeretekből (a mise szertartással, az egyházi évvel és a kapcsolatos ismeretekből), amelyeket egy szkóla énekesnek illik tudni, most szólóban is bizonyítottak.

A szentmise keretében, a hívek közössége előtt ünnepélyesen felavattuk őket, s immár viselhetik az énekes szolgálatokon a szkólaruha kiegészítő darabját, a gallért.

A gyermekére joggal büszke egyik édesapa – Csáky Balázs – így szólt:

„Apaként támogatom minden elképzelésedet, és kislánykorod óta viszonzod is ezt. Lehet, hogy utad nem mindig egyenes, de mögötted állva segítek neked. A célok csak kitartással érhetőek el. Gördíthet akadályokat eléd az élet, de a hited ne hagyjon el soha! Tiszta lélek, tiszta hang – légy büszke magadra!”

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük