Szerelmes kalandtúra a Házasság Hete jegyében

Szerelmes kalandtúrára indultunk február 7-én vasárnap kettesben a Dómba. A kalandtúrát – de mondhatnám randevúnak is – a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Pasztorális Helynökség Családközpontja szervezte. Már korábbi években is részt vettünk hasonló programokon a Házasság Hetén, és jól éreztük magunkat, nem csak a túrákon, hanem előadásokon vagy különböző foglalkozásokon is. Évek óta csodáljuk a szervezők lelkesedését, ötletességét és a programok minőségét.

Fontosnak tartjuk (és ezt egy közelmúltban átélt komolyabb betegség még jobban megerősítette), hogy kettesben töltsünk időt és a párkapcsolatunkat és egyúttal keresztény hitünket erősítő, szerelmünk parazsát felszító programokon vegyünk részt. Ez 25 év házasság után már érthető. Szívesen jelentkeztünk a kalandtúrára, mert örültünk, hogy végre kimozdulhatunk, nem csak az otthonunkban egy videó híváson keresztül találkozunk más párokkal, hanem személyesen is (de a járványügyi szabályokat betartva!).

A Dómban a Családközpont munkatársai fogadtak minket és egy borítékban átnyújtották a játékos, de mélységeket megnyitó feladatok leírását. Külön élmény volt, hogy a túra útvonala és egyes állomásai mindaddig titok volt, amíg néhány egyszerű, a Dóm téri árkádok szobraihoz kapcsolódó rejtvényt meg nem oldottunk. A kellemes kora tavaszi időben üdítő és felemelő volt a Tisza-parton, Stefánián, Széchenyi téren sétálni, és az egyes állomásokhoz kapcsolódó szempontok alapján beszélgetni a kapcsolatunkról – népmesei és magyar történelmi feladatokkal színezve – és áldást mondani egymásra. Az utolsó állomás a Katolikus Ház udvara volt, ahol sok régi kedves ismerőssel találkozhattunk és finom forralt bort, forró teát kortyolgatva kötetlenül beszélgethettünk. Jókedvűen, szerelmesen és hálával a szívünkben értünk haza.

Prónai István és Csilla

* * * * *

Az áldás szövege:

Áldjon Isten minden jóval téged
Hajnalodban madárhanggal jöjjön hozzád,
ébredésedben friss erővel,/s az új nap kitáruló,
szép reményével/
töltse be szívedet.

Áldjon Isten minden jóval téged/
néhány útra indító kedves szóval jöjjön hozzád,
Döntéseidben bátorsággal,/s napi munkádban
a tevékeny szeretet örömével/
töltse be szívedet.

Áldjon Isten minden jóval téged/
fáradtságodban felüdítő pillanatokkal jöjjön hozzád,/
találkozásaidban nyitottsággal,/s mikor hazaérsz családod körébe,/
az otthonosság békéjével
töltse be szívedet.

Áldjon Isten minden jóval téged/
hétköznapi, apró jelekben jöjjön hozzád,
lelkesítő igaz szavakban,/
s megújuló, erős reménységgel/
töltse be szívedet.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük