Szállást keres a Szentcsalád

Szép szokás a Szentcsalád-járás, amelynek hagyományának felelevenítése által erősíthetjük a baráti, családi szálakat. Aki szeretne bekapcsolódni a karácsonyra készület eme formájába, az mielőbb forduljon plébánosunkhoz, aki átadja neki a Szentcsalád ábrázoló szentképet és egy imalapot. Nincs más tennivaló, mint egyik család tagjai – előre telefonon egyeztetett időpontban – felkeresik a másik családot egy 5-10 perces látogatásra.

Az imalapon olvasható pl. hogy az érkező család egyik tagja: „Fogadjátok hajlékotokba ezt a képet, és vele fogadjátok szívetekbe a megtestesült Ige áldását, Szent Anyjának, Máriának alázatosságát, Szent Józsefnek tisztaságát és szolgáló lelkületét.” (elhelyezik a képet, majd nyertyát gyújtanak előtte). Ezt követő ének szövege és a szentírási részlet is a lapon olvasható.
Minden képhez 2 imalap átvehető Attila atyától, hogy érkező és a befogadó családnál is kéznél legyen.

Aki ily módon befogadta a Szentcsaládot, ígérje meg, hogy – valakivel egyeztetve – másnap ő is továbbviszi a szentképet és az imalapokat, s így ahány nap hátra van karácsonyig, annyi családhoz jut el az Örömhír, s két-két család tagjai személyesen találkoznak és együtt imádkoznak. Lehet-e ennél szebb előkészület Jézus születésnapjára?! Az angyalok is örvendeznek a mennyben… (karácsony ünnepén ne feledjük el visszajuttatni a szentképet és az imalapokat Attila atyának, hogy jövőre ismét útra indulhassunk…)

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük