Példaképeink a szentek – Legyél Te is hős!

Példaképeink a szentek – Legyél Te is hős! Ez a mottó fémjelezte idei nyári hittanos táborunk első turnusát, melyet nagy létszámmal, 25 gyermekkel indítottunk június utolsó hetében plébániánkon.

A színes és változatos, tartalmakban gazdag programokon keresztül megismerhették a város minden részéről összegyűlt hittanosok Árpád-házi Szent Erzsébet, Szent Pál apostol, Kalkuttai Szent Teréz, Szent Ferenc és a Boldogságos Szűz Mária életét közösségünk hittanárai, Behánné Sárközi Brigitta, Papdi Anikó, Rácz Nikolett és önzetlen segítőink vezetésével.

Bázisunk az újszegedi plébániaépület volt, ahonnan indulva fedeztük fel minden nap egy-egy szent életét, többek között izgalmas kincsvadászattal és templomlátogatással, hajókirándulással, zarándoklattal, fűvészkerti kalandozással és egyedi kézműves foglalkozásokkal. Nagy hangsúly került a szolgáló szeretet megismerésére és segítséget kaptak a gyerekek abban, hogyan is tudják mindezt a maguk életében, környezetében az év minden napján a gyakorlatban is megvalósítani. Nem pusztán szóban kaptak útmutatást, ehhez nagyon különleges és egyedi Szeretet-dobókockát és egytizedes rózsafűzér-imaláncot készítettek a gyerekek nagy odafigyeléssel és örömmel. A tábor zárónapján az egész heti alkotásaikat haza vihették, valamint ajándékba kaptak egy gyönyörűen illusztrált „Szentek élete” című könyvet, amely elkísérheti őket nem csak a nyár folyamán, de a későbbi éves során is.

Az együtt töltött hét izgalmakban, élményekben és jó hangulatban összekovácsolta a tábor minden résztvevőjét. Sok nevetéssel, kalandokkal, csapatjátékokkal és az alkotás örömével repült el ez az egy hét. A hosszú bezártság után nagyon jó volt újra összegyűlni, közösségben és lélekben feltöltődni.

Papdi Anikó, hittanár

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük