Milyen lehetőségeink vannak? Mária-napok 1. nap

A 2023. évi Mária-napok első szentmiséjét, Szűz Mária születésének ünnepén Aleksza János atya, kisteleki káplán celebrálta.

A prédikációban Jézus születésének története kapcsán József töprengését emelte ki, aki választhatta volna a mózesi törvények szerint azt, hogy Máriát kiszolgáltatja az ítéletre, de mivel igaz ember volt, az angyali üzenet előtt is a jóra törekedett. Ehhez kapcsolódva arra irányította a figyelmünket, hogy az egyes élethelyzetekben ne a nehézségekre, hanem azokban lévő lehetőségekre figyeljünk. Tegyük fel magunknak többször azt a kérdést, milyen lehetőségeink vannak az Istennel való kapcsolatunkban és az emberekhez viszonyulásunkban.

János atya a betegek kenetének kiszolgáltatása előtt kihangsúlyozta, hogy Mária az ő anyai szeretetével nemcsak az örömökben, hanem a fájdalomban és a betegségekben is velünk van. A szertartás végén újmisés áldásában részesített minket. Hálásak vagyunk János atyának azért, hogy Kisboldogasszony ünnepét különlegessé tette számunkra. Köszönjük a Szent Cecília Énekkar csodás zenei szolgálatát!

Bús Márti

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük