Jó, hogy vagy! Mária-napok 2. nap

A Mária napok keretében szeptember 9-én Tapodi Krisztián újmisés atyát köszönthettük a Szent Erzsébet templomban. „Jó, hogy vagy!” – beszédének ezt a címet is adhatnánk, de mielőtt Krisztián atya megmagyarázta volna ezt a mondatot, előtte a felolvasott evangéliumhoz (Lk. 6,1-5) fűzött magyarázatot.

A tanítványok Jézussal voltak, vele beszélgettek, talán nem is tudták éppen milyen nap volt. Ezért az út menti kalászokat letörve, morzsolgatva azt eszegették. Meglátva ezt, a farizeusok megrótták őket, mert megszegték az ősi parancsokat. A tanítványok meglepődve, talán kicsit megzavarodva Mesterükre néztek. Mit mond ő? Jézus az Ószövetségből ismert esettel válaszolt. Dávid király is, amikor társaival együtt éhezett, bement Isten házába, elvette és társaival együtt megette a szent kenyeret, amit csak a papoknak volt szabad. Mert „az Emberfia ura a szombatnak is.”

Krisztián atya erre figyelmeztetett bennünket is, hogy ne csak a begyakorolt, megtanult szabályoknak éljünk, s aki azt megszegi, afölött  gyorsan ítéletet mondunk. Hanem Jézusra figyeljünk, az általa adott új parancsra, a szeretet parancsára. Szeretettel forduljunk egymás felé, mert eszközök vagyunk az Úr kezében.

Majd Krisztián atya megosztotta velünk azt az örömét, hogy milyen nagyszerű eszköz lehet az Úr kezében. Történt ugyanis, hogy egy alkalommal az Oltáriszentség előtt csendben imádkozva, meghallotta: „Jó, hogy vagy!” Tudta, hogy ez isteni üzenet számára. Ezzel a lelkülettel maradt közöttünk, és a szentségimádás órájában fohászaival segített bennünket is abban, hogy átélhessük Krisztus jelenvalóságát és tanítását.

Homoki Nagy Mária

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük