Ilyen volt a Testvériség délutánja

2023. november 16-án (csütörtök) délután 16 órakor került megrendezésre az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia udvarán a Testvériség Délutánja elnevezésű rendezvény. A szervezők célja e program megvalósításával az volt, hogy Szent Erzsébet napjához közeledve és a Szociális Munka Világnapja apropóján szolidaritást vállaljanak mélyszegénységben élő embertársaikkal.

A rendezvény elején a szervezők képviselői köszöntötték a jelenlévőket, majd az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola tanulói és tanárai egy rövid énekes műsort adtak elő. A program keretében melegételt, palacsintát és süteményeket fogyaszthattak a résztvevők a szervezetek önkénteseinek segítségével.

Az eseményen több, mint 100 fő rászoruló vett részt, akik vacsora közben és az azt követő beszélgetések mellett citera zenét hallgathattak a Rúzsa Sándor Népdalkör és Citerásai előadásában.

A rendezvény szervezői összefogással, közös együttműködéssel és hagyományteremtő szándékkal valósították meg a programot, bízva abban, hogy a testvéri közösséget, amely az este folyamán kialakult, a jövőben is meg tudják őrizni. A legfőbb üzenete az volt, hogy legyen bárki, bármilyen elesett a szeretet közvetítésével enyhíthetünk embertársaink szenvedésén úgy, hogy a közömbösség helyett a testvéri odafordulást helyezzük előtérbe.

A rendezvény szervezői

  1. Fokolare Mozgalom
  2. Máltai Szeretetszolgálat
  3. Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász
  4. Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia (Újszegedi Plébánia)
  5. SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskola 

A cikket írta: Kormosné Molnár Gyöngyi

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük