Félidejénél tart a Jegyes-esték sorozat

Plébánosunk idén is jó előre meghirdette (már a tavaly novemberi Hírmondóban olvasható volt) a felkészítést azoknak a jegyespároknak, akik 2024-ben Újszegeden szeretnének egyházi házasságot kötni.

Az első alkalmat február 4-én Attila atya tartotta. A Szentírás egyes részei alapján adott iránymutatást abban, mi Isten terve a megkötött házasságban, hogyan váljon el tisztelettel a megházasodott gyermek a szüleitől, hogyan kezeljük szeretettel a felmerülő nehézségeket.

A többi estén olyan párok tanúságtételét hallgattuk, akik már sok éve ismerik egymást és élnek házasságban. A második alkalmon Piros Adorján és Gabi beszélt nekünk arról, hogyan alakulnak a férfi és női szerepek a kapcsolatukban, különböző családi hagyományokkal érkezőként hogyan alkalmazkodnak egymáshoz.

A harmadik estén Szántó Laja és Babika osztotta meg a tapasztalatait arról, miként találják meg Isten segítségével a hétköznapok boldog pillanatait a házasságban, gyermeknevelésben a betegség és más nehézségek ellenére.

A negyedik alkalmon Tallósy Koppány és Andi mesélt arról, hogy kisgyerekes családként hogyan élték meg a külföldre, majd hazaköltözés örömeit és megpróbáltatásait.

A Virágvasárnapig tartó jegyesoktatás félidejében elmondható, hogy sok értékes tapasztalattal gazdagodtunk. Nagyon jó hallgatni a házasságban élőket arról, hogy a közös út mennyire nagy boldogságot hoz és arról is, hogy Istenbe és egymásba kapaszkodva, valamint a tágabb környezet segítségére támaszkodva minden nehéz helyzet feloldható.

Hálás köszönet Attila atyának a szervezésért, a házaspároknak a nyitottságért és a kérdésekért, amelyekről érdemes beszélgetni az esküvő előtt. Kíváncsian és izgatottan várom, várjuk a hátralévő négy alkalmat.

(A fényképek az interaktív foglalkozásokon készültek.)

Bús Márti

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük