Énekesek a Teréz anya templomban

Nagyon jó hangulatú zenei élményben volt részük azoknak, akik május 7-én, szombaton a mise után meghallgatták Andrejcsik István operaénekes, a Bartók Béla Művészeti Kar oktatójának tehetséges tanítványait, név szerint: Zöldi Nikolettát, Szabó Ágostont, Huszta Gábort, Szilágyi Zitát.

A zenekari kíséreteket zongoraátiratban Kerényi Mariann DLA zongoraművész és Flórián Gergely karnagy biztosították kiválóan. A koncert oroszlánrészét Mariann vállalta hajlékony, alkalmazkodó, igazi kamarapartneri játékával. Hallottunk koloratúrszoprán, szoprán, bariton és basszus hangfajra írt áriákat, dalokat, a teljesség igénye nélkül Mozart, Liszt, Borogyin, Puccini stb. művei csendültek fel. Andrejcsik István tanár úr élményszerűen ismertette a műveket, magyarázatot kaptunk a felhangzó darabok szövegeinek jelentéséről, ugyanis a szereplők olasz-német-francia-angol és orosz nyelven énekeltek.

Andrejcsik mester tanítványaira mindig is jellemző volt az énekek szövegének érthető, világos megszólaltatása, nagyon szépen ejtik a szavakat, mint a tanáruk is. A dalok, áriák karaktereinek megformálása, érzelmi tartalmának megjelenítése is komoly élményt tudott adni, a  szép hangok, a muzsika teljesen átjárták a templomi tér egészét, megérintve a hallgatóság szívét- lelkét. A kevés számú, de annál lelkesebb közönség vastapssal köszönte meg a leendő művészek előadását. A hallgatóság közül Julika, a 90 év fölötti kedves testvérünk örömmel és hálásan jegyezte meg: „Én még ilyen szépet nem hallottam.”

Lucz Ilona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük