Mária „szemüvegén” keresztül szemléljük az életet!

Szeptember 10-én, a Mária-napok harmadik estéjén Kovács Zoltán atya celebrálta a szentmisét. Köszöntő szavaiban arra buzdított, hogy a Szentírás szavait – különösen ezeken a napokon – Mária „szemüvegén” keresztül szemléljük.

A szentbeszédben kiemelte, hogy a Szent Szűz példáját követve szeressük Krisztust, hiszen ezt a szeretetet csak tőle tudjuk megtanulni. A napi Evangéliumot idézve (Mt 18,19: „És bizony mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön és úgy kérik, megkapják azt mennyei Atyámtól.”) felhívta a figyelmünket arra, hogy Mária mindig ott áll mellettünk, velünk és értünk imádkozik, segíti a megtérésünket, a bűneink megbánását és így visz minket a Mennyei Atya elé. A Szűzanya az, akit bármilyen élethelyzetben segítségül hívhatunk, hogy irányt mutasson abban, hogyan viselkedjünk Jézus tanítványaiként a nehézségekben is. Mária szerepét és tiszteletét több biblikus utalással (királynő, frigyláda) szemléltette. Zárógondolatként arra hívott minket, hogy Máriára és anyai szívére tekintve hagyjuk, hogy megtestesüljön bennünk Jézus.

Hálásan köszönjük Zoltán atya szívből szóló szavait és a Szent Cecília Énekkar zenei szolgálatát, amellyel ezen a csodás estén gazdagodtunk.

Bús Márti

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük