Zeneterapeuta és Teréz Tour a közösségi napon

Schonfeld Mátyás zeneterapeuta a gyerekekkel

Amíg a Teréz anya templomban Jákó atya előadását hallhattuk, majd kiscsoportokban beszélgettünk, a gyerekeket az emeleti teremben Schönfeld Mátyás zeneterapeuta szórakoztatta tanította és látta el fantáziadús feladatokkal.

Az interaktív zenei délelőtt gyerek és felnőtt számára is remekül telt. Amiből csak lehetett, hangszert készítettek a gyerekek Mátyás segítségével: gumikesztyűből, vagy szívószálból így lett duda, mankóból furulya, és a kezükben kacagni kezdett még az egyszerű műanyag pohár is.
A fantáziadús programból ízelítőt lásd itt » 

Esős délutánok unalmának garantált elűzésére lásd Mátyás zenebatyu videóit itt.

A Közösségi Nap délutáni programjához az a remény adta az ihletet, hogy jó idő lesz. Áldás volt, hogy valóban gyönyörű időt kaptunk ajándékba a szabadtári programhoz, ami a délelőtt folytatásaként segítette a közösségeket a frissítő csapatépítésben.

* * *

Teréz Tour

Sok-sok előkészítő találkozás előzte meg a Teréz Tour-a megszületését. Külön köszönetet szeretnék mondani Polyák Ábelnek és Bauer Józsinak valamint Szendrényi Bálintnak, aki cserkésztapasztalataikat több alkalommal is beletették az előkészületekbe.

Attila atya támogatása és Pechan Szabi jelenléte nélkül biztos nem boldogultunk volna. Az állomásvezetők önkéntes felajánlása igazi ajándék volt! Nagyon köszönjük!

A Holt-Maros gyönyörű sétányán indult a túra, a Sarló utca csücskében egy csapatépítő feladattal a csapat tagjai egy pokrócon állva kellett megfejtsék a kódot, ami a pokróc alján volt elrejtve. A feladatot nehezítendő, nem volt szabad senkinek leszállnia a takaróról. A következő állomáson egy vicces kvízt kellett kitölteni, amelynek párját a Maros másik oldalán az utolsó előtti állomáson találtátok meg. Örömmel tudatjuk, hogy a kvízkitöltés győztese a cirozis87@gmail.com címről beküldő csapat lett mindkét esetben. Volt még palackpostás és beszélgetős feladat, egy kis rejtvényfejtés, táncmulatság és kincsvadászat (sok csokival), végül az élő víz forrásánál (Heszler-pad) mindenki megtalálhatta az elveszett plébánosunkat is…

A főnyeremény két gyönyörű, együtt töltött óra napsütésben a Holt-Maros partján sétálgatva – ezt garantáltan minden résztvevő elnyerte. Nagyon köszönjük, hogy eljöttetek és velünk játszottatok! A túráról készült fotókat Körmöczi Laci készítette.

Szendrényi Marietta

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük