Veszélyessé növekvő fák

Az Erzsébet-templom bejárata melletti hatalmas nyárfa kivágatását már évekkel ezelőtt kezdeményeztük az önkormányzatnál. Arra hivatkozva, hogy az nem az őterületük, nem kaptunk segítséget.

A nyárfa egyre elhatalmasodó gyökerei azonban a templomtorony talapzatát megtörték, és ahogy a kórusfeljárónál centis repedéseken meglátszik, veszélyeztetik a torony statikai biztonságát.

Ezért most, hogy megbízható céget találtunk a fakivágásra, a munkálatok nemcsak hogy elkezdődtek, de a napokban be is fejeződnek. Bíró Csaba vállalkozó és munkatársai – akik az újszegedi temető veszélyes fáit is kivágták az elmúlt hetek során – nagy szakértelmet tanúsítottak, hogy az elektromos vezetékeket meg nem sértve, gondosan leszeleteljék a hatalmas ágakat.

Tehát, immár nem kell félnünk, hogy a templom telkén növekvő nyárfa ágai egy nagyobb vihar esetén a trolivezetéket leszakítják, másrészt, hogy gyökerei a templomtornyot aláássák.

Az újszegedi temetőben és a templom bejáratánál végzett fakivágási munkálatok 2.5 M forintos költségét a hívek adományaiból tudjuk megvalósítani. Köszönjük, hogy lehetőségeiknek megfelelően támogatják, hogy ingatlanjaink állapotát folyamatosan karban tartsuk.

Thorday Attila, plébános

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük