Várják a fiatalok a bérmálkozást

A bérmálkozásra jelentkezett fiatalok február eleje óta 6 alkalommal találkoztak a plébánián. Lehetőség volt ez arra, hogy egymással ismerkedjenek azok, akik a hit útján előre kívánnak lépni. Néhányan már ismerték egymást az iskolából vagy a cserkészetből, ám láthatóan örömteli volt ismét találkozniuk.

A plébániai hívek adományainak köszönhetően mindegyikük kezébe kaphatta az ifjúsági katekizmust, amiből otthon felkészülhettek az egyes alkalmakra. Mindannyiunk keresztény hite Krisztus életén alapszik, amelyet érdemes mind jobban megismerni, hogy megszerethessük és örömmel kövessük.

Tekintve, hogy idén szép számmal jelentkeztek a fiatalok a hitéletükben való megerősödésük szentségére, örömmel vettem Pechan Szabolcs testvérünk segítségét, akivel együtt készültem a foglalkozásokra és együtt vezettük le az interaktív alkalmakat.

A múlt szombaton, az esti szentmise keretében a hívek előtt is bemutatkoztak a jelöltek oly módon, hogy kimondták, hogy miért kívánnak bérmálkozni, ki a választott mennyei védőszentjük, miért és kit választottak bérmaszülőnek (aki segítségük lehet a Lélek útján való járásban), és hogy melyik a legkedvesebb szentírási szakasz számukra (életige, amelyet mottóul választottak).

Feladatul kapták azt is, hogy 1-2 oldalas esszét írjanak hitéletük addigi alakulásáról és terveikről. Mindezen közösségi és egyéni előkészületek után mindnyájukat személyes beszélgetésre hívtam és fogadtam e hét során. Lelkipásztorukként úgy látom, hogy megérettek Isten kegyelmének befogadására. Imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek pünkösdi kiáradása megerősítse őket a hitvalló életben!

Attila atya, plébános

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük