Tizennyolc év után újra Szegeden: Szentjánosbogár-tábor Újszegeden

Június 30-án elstartolt az újszegedi Szentjánosbogár tábor!  Kirakhattuk volna a MEGTELT! táblát az újszegedi templomra. 109 gyermek + 25 csoportvezető (köztük 27 szegedi-újszegedi) csimota táborozik ezekben a napokban a Szent Erzsébet plébánián és környékén!

35 család nyitotta meg a szívét és otthonát a táborozók előtt, így kicsit a házigazdák is bepillanthatnak a tábor menetébe, eljöhetnek a missziós misére kedden 18 órára, és a vendégek keresztény családoknál tölthetnek el pár napot együtt.

A templom melletti kiskertben regisztrálhattak az érkezők, vehettek énekeskönyvet, bogaras karkötőt és kulcstartót. Itt kapták meg a bogaras érzés egyik fontos kellékét, az egyenpólót, ami idén ÚJSZEGED felirattal készült az ittenieknek Büszkeség.

A táborba érkezés után máris bogaras játékokba fogtak a csoportvezetők a szökőkút mellett, s a közösségépítés ezzel el is kezdődött, mindenki bevonódott.  Mindenki megtapasztalhatta a bogaras életérzést, a közös játékot, éneklést.  Mire az esti hatos mise elkezdődött, már kicsit össze is hangolódtak az újdonsült csoportok. Flóri atya bravúros beugrással celebrálta a későn érkező tábori pap helyett a misét, majd Fejérváry Csenge táborvezető köszöntötte az újszegedi bogártársadalmat. Megköszönte a befogadó családok jelentkezését és a segítők munkáját. A templomból senki nem ment el plusz gyerek nélkül, sokan a saját 3-4-5-6 gyerekük mellé fogadtak be a tábor idejére még kettőt-hármat.

Hálásan köszönjük az újszegedi és szegedi hívek szállás-felajánlásait és az iroda-sekrestye munkatársainak az önzetlen segítséget a tábor lebonyolításában!

Pap Laci és Seres Kriszta

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük