Találkozás a Szentatyával – élménybeszámoló

A nyári Társaskör második, június 29-i estéjén lelkes, örömteli beszámolót hallottunk azoktól a Testvéreinktől, akik Ferenc pápa magyarországi látogatása alkalmával részesei lehettek a pápával történő személyes találkozásnak. Sokakat vonzott az előadás témája, szinte meg is telt a plébánia nagyterme. Újszegedi közösségünket többen is képviselték a pápa különböző megjelenéseinek helyszínén, ám közülük négyen vállalták a felkészülést és osztották meg élményeiket, tapasztalatukat,  Juhászné Marika, Talló Éva, Kószó Mihály és a diák Kulik Lőrinc, mint az ifjúság és a ministránsok képviselője. Előadóink remekül megszervezték beszámolójuk menetét, hogy ki mikor szólal meg, mennyi idő áll rendelkezésre, így mederben tudták tartani a sok mondanivalót, valamint a beszámolók alatt, illetve között szinte végig vetítéssel is demonstrálták az éppen zajló eseményeket Aradi Márti segítségével.

Évi, bevezetőjében utalt arra, hogy a pápával való találkozás felemelő eseménysorozata kiemelte, különlegessé tette e napokat. Említésre került Kardos Mihály atya megrendítő találkozása a pápával, valamint Marika örömmel idézte fel azt a pillanatot, amikor a Szentatya kezet fogott vele. „Erőteljes, határozott volt ez a kézfogás”- emlékezett vissza Marika, mint ahogy arra is, hogy maga helyett Lőrincet ajánlotta nyilatkozatra a TV egyik riporterének megkeresésére. Fiatal ministránsunk diákos huncutsággal jegyezte meg, hogy hazaindulás előtt még egy újságnak is adott interjút.

Elhangzott, hogy a Kossuth téri pápai misén Marika és Misi, mint áldoztatók is működtek, amit külön nagy kegyelemként éltek meg. Misi röviden beavatott bennünket áldoztatói mivoltának kezdetébe, majd örvendezve közölte, hogy az oltár és a pápa közelében kapott áldoztatói feladatot.

Mindannyian idézeteket is olvastak fel a pápa beszédeiből, üzeneteiből, íme, néhány közülük:

„Legyen egyetértés a papok között! Olyan egyházunk legyen, amelyben van bátorság! Krisztus a jövőnk! Ismerd meg önmagad! Tűzz ki magad elé célokat! Isten mindig megbocsájt! Legyetek nyitott kapuk, engedjétek be Isten igéjét, az Élet Urát!”

Ferenc pápa apostoli látogatása nemzetünk minden korosztálya iránt a szeretetről tanúskodott, buzdító, bátorító szavai az egységre, az imádságra, az örömre, a szeretetre hívták fel mindazokat, akik élőben látták, hallották vagy a TV képernyőjén követték a látogatás eseményeit.

Kedves, előadó Testvéreink a pápa Kossuth téri szentbeszédének utolsó mondatával fejezték be eseménydús beszámolójukat, mely himnuszunk kezdősora: „Isten áldd meg a magyart!”

Mind a négyen leírhatatlanul felemelő, életre szóló élményként élték meg a pápával való találkozást, szavaikból sugárzott az örömmel teljes meghatódottság érzése is.

Jó volt nekünk, hallgatóságnak is visszatekinteni Ferenc pápa látogatásának mozzanataira!

Köszönet Nektek!

Lucz Ilona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük