Szegedi Szülők Kórusa a csütörtöki Társaskör estéjén

Hangulatos zenei esten vettek részt mindazok, akik eljöttek július 7-én a plébánia nagytermébe a nyári csütörtök esténkénti Társaskör programsorozatában szereplő Szegedi Szülők Kórusának hangversenyére.

A kórus vezetője Berényiné Ale Krisztina nagyszerűen összeállította a koncert műsorát. Ezúttal nemcsak kórusműveket hallottunk, hanem az énekkar tagjai egy-egy általuk kiválasztott szép és bölcs gondolatot vagy verset is felolvastak, így még szebbé, gazdagabbá, emelkedettebbé vált az est hangulata, atmoszférája.

A klasszikus műfajtól a könnyedebb műveken át a népzenéig szárnyaltak a szép hangok, színes és változatos programukkal nagy élményben részesítették a hallgatóságot.

A koncert zárásaként együtt énekelt kórus és közönsége, a népszerű Erdő mellett estvé ledtem kezdetű népdalt, amelyet Kodály Zoltán gyűjtött Pásztón, amelyet kórusművé is feldolgozott Esti dal címen. Szövege, legalábbis az első 2 versszak Arany János nevéhez kötődik, ám a 3. versszak szegedi születésű és úgy tudom, a dallam is nagy költőnktől származik.

Ahogyan a műsor kezdő darabja, azaz Kodály Zoltán: Nagyszalontai köszöntő c. kórusművének utolsó soraiban elhangzott kissé átköltve: „amennyi fűszál van a tarka mezőben, annyi áldás szálljon kórusunk fejére!”, a hangverseny végén a közönség soraiból kedves zárszóként Vörösné dr. Árgyusi Magdika több szép köszönő mondat után a fenti idézetet a következőképpen szólaltatta meg: „[…] annyi áldás szálljon kórusuk fejére!”

Lelkes tapssal köszönte meg a hallgatóság a szép zenei és irodalmi élményt!

Lucz Ilona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük