Personal Passió

Idén ötödik alkalommal készültünk passiójátékkal húsvét szent misztériumára. Az ötlet, ami annak idején Kerekes Laci bácsi fejéből pattant ki, és amit egyből felkarolt Attila atya, immáron élő hagyomány lett nem csak egyházközségünkben, hanem Szegeden és a régióban is.

Az akkori alkalmi színjátszókból alakult Liget Társulat pedig azóta valódi szeretetközösségként szolgálja az evangéliumot a színház nyújtotta eszközökkel.
Már a legelső, 2015. virágvasárnapján bemutatott passiójátéknál megfogadtuk, hogy minden évben más szövegkönyv és más koncepció alapján jelenítjük meg a nagyheti eseménysort. Az idei évben egy különleges zenés passiójáték született meg a közel négyhónapos próbafolyamat alatt.

Olyan kultikus slágerek és musicalrészletek lettek az előadás pillérei, sokszor teljesen új szöveggel, mint a „With or without you” a U2-tól vagy a Depeche Mode „Personal Jesus” című zeneszáma. Mindegyik dal fontos dramaturgia funkciót töltött be a passiójátékban, hol kibontotta a prózai részeket, hol egy-egy szereplő monológjaként funkcionáltak.

A dalokhoz Tóth Judit és Nyúzó Eszter készített koreográfiát, amit a Liget Társulat hölgyei adtak elő zenés színházakat megszégyenítő profizmussal. Az idei passiójáték talán legnagyobb meglepetése volt, hogy a Godspell musicaltől eltérően, Sipos Márk játszotta Jézust, Olasz Csaba pedig Júdást. A főpapok (Lantos Csaba, Kiss Gergely, Bohus Gábor és Szunyog István), Pilátus (Jászfalusi Péter) és Heródes (Ótott Ferenc) játékukban tűpontos képet festettek a politika kortalan természetéről, és mindebből nem hiányzott sem az önkritika, sem pedig a humor.


Az előadás után adományt gyűjtöttünk az újszegedi templom felújítására. A nézők nagylelkűségéből 85 ezer Ft gyűlt össze, amit ezúton is hálásan köszönünk.

Kaj Ádám, rendező, a Liget Társulat alapítója

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük