Özvegyek és gyászolók lelkinapja a Katolikus Házban

Ebben az évben március 25-én került sor az özvegyek és gyászolók részére évente megrendezésre kerülő lelki napnak. A sötét borongós nagyböjti idő igazán alkalmas volt, hogy Jézus szenvedésein keresztül a mi fájdalmaink, veszteségeink feldolgozásához segítséget nyújtson. A foglalkozást ez alkalommal plébánosunk, Thorday Attila atya vezette.

A napot együttes imádkozással kezdtük, majd Attila atya felolvasott és részletesen elemzett Jézus életének utolsó szakaszából Máté evangéliuma szerint. A lelki nap felépítése az előre nyomtatott lapokon szereplő kérdések alapján történt. A kérdések igen sokrétűek voltak, amelyekre nekünk írásban kellett válaszolni.

Mialatt mi írtunk Heinrich Schütz „Krisztus hét szava” című csodálatos műve, valamint taizé-i énekek szóltak szép, halk hangon ezzel is segítve az elmélyült gondolkodást.

Sor került kis csoportos beszélgetésekre, amely által szembesültünk azzal, hogy testvéreink is hasonló lelki problémákkal küzdenek.

A kérdésekre való írásbeli feladatok tulajdonképpen arra voltak jók, hogy gyakorlatilag állandóan aktív résztvevői voltunk az egész foglalkozásnak.

Összegezve, az egész lelkinap igen értékes, tanulságos volt mindannyiunk számára. A kérdéseket és hozzá az ajándékként kapott 139. zsoltár részletét és Prohászka Ottokár: „Kő az úton” című gyönyörű versét haza lehetett vinni, így lehetőség nyílt az otthoni tovább gondolkodásra, elmélkedésre. A lelkinap az Attila atya által bemutatott közös szentmisével fejeződött be.

Aracsiné Ormos Ágnes

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük