Nyáresti Isten-dicséret énekkel, verssel és hangszerekkel

A plébániánkon működő Felnőtt katekézis csoport csütörtök esti időpontjai nyáron hagyományosan Társaskörré alakulnak. Július 13.-án egy ilyen társasköri estén nagyon szép Istent dicsőítő énekeket, verseket és hangszeres előadásokat hallhattunk. Először Dr. Lucz Ilona ült a zongorához. Egy csodálatos Bach műben gyönyörködhettünk, amely egy 5 szólamú prelúdium és fúga volt. 

Utána vers következett. Bódás János – református lelkész és költő – versét Vörösné Dr. Árgyusi Magdolna mondta el.

A megható vers után, fokozva meghatódottságunkat egy duett következett. Három ének fuvolakísérettel. Ez egy apa-lánya produkció volt, sok-sok érzéssel és egymásra hangolódottsággal. A szép Istent dicsérő énekek címei: Nagy Istenem, ha nézem a világot, Az én hazámról éneklek én és a Hadd menjek Istenem mindig feléd Orcsik Anett és Orcsik Sándor előadásában.

Dr. Homoki-Nagy Mária egy Váci Mihály verset választott: Haza, Hozzád két hídon át. Én jogász professzort ilyen szépen még soha nem hallottam verset mondani.

A szemünket kicsit könnybe lobbantó érzelmekből egy Mozart: D-dúr négykezes zongora szonáta térített vissza. II. tételét Dr. Lucz Ilona és Péterffy Gabriella adták elő. Köszönetünket vastapssal tudtuk kifejezni. Az élmény zeneakadémiai szintű volt.

A Szegedi Ökumenikus Kórusból 4 férfi tag közel 2 éve alakított egy férfi kvartettet Forgács Endre, Orcsik Sándor, Plánka József és Petrovics Ferenc. Ők már az elmúlt nyáron is énekeltek már nálunk Istent dicsőítő énekeket. A jó fogadtatáson felbuzdulva szervezték maguk köré ezt az egész estét betöltő idei alkalmat is.

A kvartett előadásában hallhattuk: Ha Isten békéje lakja szívemet,  Tégy foglyoddá Uram című énekeket és a Mi Atyánk című imaénekeket. Ha  a tetszésnyilvánítás mércéje a taps hossza, akkor mérhetően ők kapták azt.

Végül a kvartetthez csatlakozott még egy kórus éneklés. A kórust az Ökumenikus kórusból a kvartett tagjai, Király László és a jelenlévő 10 női tagjával kiegészülve, gyönyörű éneklésükkel  fejeződött be a szép Társasköri este.

Az elbűvölő énekeket a jelenlévő hallgatósággal együtt énekelve: Adjon Isten jó éjszakát, küldje hozzánk szent angyalát, bátorítsa szívünk álmát, adjon Isten jó éjszakát énekkel fejezte be.

Ludányi Olga

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük