Nagyszerű volt a Szegedi Ökumenikus Kórus hangversenye

A Szegedi Ökumenikus Kórus ismételten csodálatos hangversennyel ajándékozta meg hallgatóságát december 13-án kedden az Erzsébet-templomban. Programjuk kiegészült a Király-König Péter Zeneiskola tanáraiból, növendékeiből alakult együttes közreműködésével, valamint a zeneiskola König Hangelnevezésű leány kamarakórusának műsorával.

Nagyszerű és örömteljes az ökumenének a zeneművészetben való megnyilvánulása is, amit jelen esetben e kórus működése igazol. A dalosok az Orando et laborando (Imádkozva és dolgozva) jelmondat éneklésével vonultak be a templomba.

Az énekek, zeneművek között legtöbbször Lukács evangéliumából hangzott el néhány mondat Jézus születéstörténetéről, melynek tartalmához kapcsolódtak a felhangzó kórusművek.

Ismert taize-i énekek is felcsendültek, ám nemcsak a kórus ajkán, a hallgatóság is örömmel kapcsolódott a többször ismétlődő dallamok éneklésébe. A kis alkalmi zenekar is remekül színesítette az est műsorát, mint ahogy a König Hang kamarakórus produkciója is nagy dicséretet érdemel.

„Dicsőség mennyben az Istennek” kezdetű karácsonyi népénekkel zárult a Szegedi Ökumenikus Kórus programja, betelt a templom a lelkeket felemelő énekkel, hiszen apraja-nagyja, idős-fiatal minden jelenlévő teljes szívéből zengte e gyönyörű angyali imát. Istent dicsőíteni a szép, szárnyaló hangokkal, az embereknek pedig élményt adni ragyogó küldetés!

Köszönet és gratuláció a két kiváló karnagynak: Baloghné Kovács Magdolnának és  Nagy – Szabó Kornéliának, továbbá a Király – König Péter zeneiskola többi tanárának, így Zsigmond Gábor zongoraművész-tanárnak, a zeneiskola vonós tanszaka tanárainak Tóthné Szegszárdy Bernadettnek, Kovácsné Tóth Ágnesnek, Siklósné Pechan Szilviának, a hegedűs lányoknak és a leány kamarakórusnak, valamint a szólistáknak. Áldás munkájukra!

Lucz Ilona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük