Ministránsedzés Pálosszentkúton

Folytatva a korábbi évek hagyományát, az újszegedi két templom ministránsait és apukájukat 2022. május 1-ére, közös kirándulásra hívta Attila atya. A tavalyihoz képest nagyobb létszámban és egyértelműen összeszokottabb hangulatban így 14 gyermek és 10 felnőtt indult neki személyautókkal, a petőfiszállási Pálosszentkút kegyhely felkeresésének.

Örömmel láttuk, hogy a magyar alapítású Pálos rend szerzetesei által gondozott park gyönyörű állapotban van, és szeretettel fogadja a hosszabb-rövidebb időre ide látogatókat, zarándokokat, forrásvízért érkezőket.

Mihály testvérrel – aki Mátyás János néven 2 évtizeddel ezelőtt Újszegeden volt plébános – egy rövid kézszorítás erejéig most is találkozhattunk.

A délután további részében a fiúk az elmaradhatatlan focimeccs mellett, fáramászás és futóverseny keretében mérték össze lelkesedésüket és képességeiket. Ezalatt az édesapák izgalmas „pétanque” fordulókban ismerkedhettek meg jobban egymással.

A közös játékot követően a kegyhely szabadtéri oltára előtt közös esti dicséretet mondtunk, hálát adva a Jóistennek, hogy lehetővé tette számunkra ezt vidám, lelki és közösségi épülésre is szolgáló programot. Hazaindulás előtt még betértünk a kegyhely templomba és felcsendült közös hálaénekünk: „Áldott légy, Uram, Szent neved áldja lelkem!”

Dr. Vámos Máté

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük