Ministráns- és szkóla-kirándulás Pálosszentkúton

Május elsején, Munkás Szent József ünnepén, amely egyben iskolaszüneti nap a gyerekeknek, ellátogattunk Pálosszentkútra. Az előző évekhez hasonlóan buzgó ministránsaink és szüleik töltötték meg az autókat, ámbátor idén a szkólás lányok is velünk tartottak Pechan Zoltán karnagy kíséretében. Körülbelül fél 11-es érkezésünk egy bő óra szabad játékot engedett meg, melyet kihasználva a fiúk fociztak, a lányok pedig tollaslabdáztak.

A játékot követően, a déli harangszó felcsendülése előtt szentmisén vehettünk részt Attila atya celebrálásával a gyönyörű templomban. Egy kalocsai iskolanővér, aki Kiskunfélegyházáról érkezett, mosolyteli arccal segített bennünket a szentmisére való felkészülésben annak ellenére (vagy talán éppen ebből fakadóan?), hogy a csendes napját töltötte éppen a kegyhelyen. A fiúk szépen felöltözve szolgáltak a szentélyben, míg a lányok gyönyörű hangjukkal emelték a szentmise fényét.

Ebéd következett, amit ismét egy bő óra szabad foglalkozás követett. Lehetőség volt beszélgetni, focizni, aludni, petangozni, mindenkinek kedve szerint, azzal el lehetett tölteni az időt a délutáni zsolozsmáig. Ugyanis a következő napirendi pont a közös imádság volt szintén a templomban. Hálatelt szívvel indulhattunk útnak a nap végén, amit végül egy nem tervezett rövid kisteleki fagyizással zártunk.

Horpácsy Kristóf

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük