Mérlegkészítés: életünk a megváltozott körülmények tükrében

Május 8-án szombaton délelőtt heten gyűltünk össze a plébánia nagytermében, hogy megosszuk egymással pozitív és negatív élményeinket az elmúlt bő egy évvel kapcsolatban.

Mindannyiunk életére hatással volt a koronavírus és az azzal kapcsolatos intézkedések. Attila atya kérésére előre átgondoltuk több témakör alapján az elmúlt időszakot. Főbb szempontok a testi-fizikai, lelki-vallási, szellemi-intellektuális, anyagi-pénzügyi, illetve a családi-baráti- társaskapcsolataink voltak.

Nekem már az sokat jelentett, amikor készültem erre az együttlétre, mert azáltal, hogy átgondoltam jelen élethelyzetünket, sok minden más megvilágításba került. Érdekes volt, hogy ugyanaz az élethelyzet más és más érzéseket váltott ki belőlünk. Volt, aki nehezen élte meg a szentmisék hiányát, más új értékként fedezte fel az online misékben, prédikációkban rejlő újdonságokat.

Többeket érintett barát, kolléga, hozzátartozó vírus miatti halála, amit természetesen nehezen dolgozott fel. A személyes találkozások hiánya mindenkit rosszul érintett, de igyekeztünk kapcsolatot tartani online formában vagy telefonon. Sokféleképpen reagáltunk ugyanazon behatásokra.

Azt gondolom, igen fontos időről időre számot vetni, átgondolni mindennapjainkat, hogyan is lehet a jó dolgokat meglátni, azokért hálát adni.

Kulikné Láng Edit

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük