Megélni az ünnepet pásztorjátékkal

A szülők adventjei és karácsonyai nem fognak elveszni a múltba, mert örökségül adjuk gyerekeinknek, hiszen 10-20 év múlva ugyanúgy fogják ezeket az ünnepek megélni, ahogyan tőlünk ma megtanulják.

„Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit” halljuk az adventi evangéliumban. Advent napjai erre hívtak minket hitoktatókat és a ránk bízott hittanosok családjait: készítsünk utat lelkünkben az Üdvözítő érkezésére és tegyük egyenessé ösvényeit, hogy mások is Őhozzá találjanak. Mindenkinek mást jelent egyenessé tenni az ösvényt. Nekünk, hitoktatóknak a hittanos családjainkkal kell együtt haladni, elvezetve a gyermekeik bevonásával a karácsonyi ünnep előkészítésébe, szolgálatába a gyermekeiken keresztül ajándékozva Újszeged hívő népét a pásztorjátékkal.

A szülők közül többen is jelen voltak végig a vasárnap délelőtti próbákon így ők is részesei lehettek annak a formálódásnak, amely hétről hétre érlelte a szereplőket, a jellemek megformálása által. A gyerekek nagyon igyekeztek és szorgalmasak voltak. Kitartóan próbáltak, pedig nem volt egyszerű a színpadi mozgás számukra, hiszen 5-6 nagyobb gyermeken kívül minden szereplő alsó tagozatos volt. A hosszú téli szünetben is bejöttek több napon át próbálni, amit külön is megköszönök. Szépen és ügyesen szerepeltek 24-én délután, így lett szép karácsonyi szolgálattá a pásztorjáték.

Gál Viktorné Ili

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük