Mária névnapja és a rózsafüzér imádság

Az Újszegedi Mária-napok 2022-es évi öt napos sorozatának utolsó napja, szeptember 12-én a Rózsafüzér társulatok és minden rózsafüzért imádkozó hívő találkozója is volt egyben. Már délután 4 óra előtt elkezdtünk énekelni a sokak által ismert „Szeged-Zarándoklat” című énekfüzetünkből, hogy szívünket ráhangoljuk a Boldogságos Szűzanya köszöntésére drága Szent Nevének ünnepén.

Az ünnepi rózsafüzért 5 óra előtt kezdtük, addigra kb. 110 rózsafüzéres érkezett meg Szeged és a környező települések templomaiból, s az esti szentmiséig még 50-60 hívő csatlakozott az ünneplő hívek közösségéhez.

Az ünnepi szentmisét Szöllősi Tibor, temerini plébános celebrálta. Már mise előtt sokan szentgyónást végeztek, ahogy a Mária Napok többi napjain is a vendég atyák a hívek rendelkezésére álltak a gyóntatószékben, Flóri atyánk pedig a gyóntató szobában. Tibor atya is Délvidékről érkezett, ahogy ezen öt napon át mind az öt vendég atya. Mosolygós, megnyerő személyisége az oltártól és a szószékről is sugárzott. Különleges módon buzdított a további kitartó imára, a rózsafüzér napi elmondására: saját példáján, és ismert nagy emberek, történelmi és tudós személyiségek konkrét példáján mutatta meg „e gyógyerejű olaj csepegtetésének” erejét, fontosságát, kivétel nélkül mindannyiunk számára, családjaink szeretteink, hazánk, nemzetünk, és az egész világ számára. A rózsafüzér Jézus központú ima, Ferenc pápa beszédéből is idézett, és mivel a Szűzanya mindig az ő Szent Fiához visz, vezet minket, a szentmisében megújuló áldozatra is rámutat. Éppen ezáltal mondja nekünk a mi Urunk Jézus Krisztus – minden szentmisében! – „Fontos vagy nekem, számítok rád! Érted haltam meg, érted támadtam fel, érted vagyok itt minden szentmisében! Gyere hozzám bátran! Gyere hozzám minden nap!”

Tibor atya megdicsért minket a szép, fölemelő, hittel és erővel teljes közös imáért éneklésért is, amit hallott. Erősödjünk meg mindennapjaink számára a Mária Napok alatt hallott nagyszerű tanításban, amelyet mind az öt kitűnő vendégpaptól hallottunk! Krisztus erejére támaszkodva, a Boldogságos Szűz Mária anyai segítségében bízva éljünk hitvalló életet!

Aradi Mária

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük