Köszöntöttük a jubiláló Imre atyát

Úrnapja, az Úr Szent Testének és Szent Vérének ünnepe a köztünk lévő, élő Jézus miatt nagyon közel áll a szívünkhöz. Az idei főünnep különös jelentőségű volt a közösségünk számára, hiszen ezen a napon egy fontos jubileumot is ünnepeltünk, a hosszú olaszországi tartózkodása után hazatérő Imre atya pappá szentelésének 40. évfordulóját.

Az esti 6-os szentmisét Imre atya személyes hangvételű köszöntőjével kezdte, amelyben először a főünnep jelentőségét és mondanivalóját emelte ki. Visszaemlékezett arra, hogy 1979. június 16-án szentelték pappá, újmiséjét pedig ebben az évben Úrnapján mutatta be. Beszédében felsorolta azokat a plébániákat, ahol az évek folyamán szolgálatát teljesítette. Háláját fejezte ki szüleiért, testvéreiért és rokonaiért, akik mindig teljes szívből támogatták életútján. Köszönetet mondott barátainak, köztük az újszegedi közösség tagjainak, akik mindig szeretettel voltunk, vagyunk iránta. Az ünnepi szentmise prédikációjában kiemelte, hogy Jézus arra hív minket, amire egykoron a tanítványait, az együtt munkálkodásra.

Kedves Imre atya! Köszönjük, hogy ezt a szép jubileumot velünk együtt ünnepelted meg! Hálásak vagyunk a szép gondolatokért, amikkel gazdagodhattunk! A zsúfolásig megtelt templom sok mindent elárul, emléke a sok közösen eltöltött évnek és jele annak, hogy mindig szeretettel várunk. Isten szeretete és áldása kísérjen életed minden napján!

Bús Márti

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük