Korona a templomunkra: a takarítás!

Ahogy a festők haladtak a munkálatokkal, úgy nőtt az érdeklődés a hívők körében. Az utolsó héten sokan kérdezték: milyen a templom, mikor lehet takarítani?

Június 25-én, csütörtök reggel 9 órakor kezdünk! Sokan, amikor meglátták a templomot milyen állapotban van, kételkedtek benne, hogy fel lehet-e ezt három nap alatt takarítani. Ám Attila atya buzdításának köszönhetően nagyon sokan megragadták az alkalmat, hiszen ilyen élményben csak ritkán lehet részük, és csütörtök reggel megjelentek a „sorakozón”. Hozták a szerszámaikat: seprűt, lapátot, porszívót… A templom minden sarkában jutott egy-két dolgos kéz.

Sepertek, porszívóztak, felmostak, törölgettek. Voltak, akik másnap is el tudtak jönni. Mindenki annyit maradt, amennyit tudott, egy-két órától több órán át. A munka estig tartott. Legalább háromszor kellett leporolni, áttörölni, felmosni, hogy elfogadható szintre emeljük a tisztaságot. Pénteken a férfiak segédkeztek a visszapakolásban, az asszonyok folytatták újra a felmosást, törölgetést stb. Szombaton már a szépítés maradt, és olyan munkák, ahol már egyéni szorgalom kell. Így szombat estére minden kész lett, és 25 napnyi szorgos munkák elvégzése után ismét a templomban tarthattuk a szentmisét!

Nehéz lenne felsorolni azoknak a nevét, akik részt vettek. Mindenkinek köszönet érte. Talán kiemelhetjük a legfiatalabb (7 éves) és a legidősebb (93 éves) segítőnket – és eláruljuk, hogy mindkettőjüket Zsuzsinak hívják. Öröm volt látni az összefogást a tenni akarást!

Az eredmény látható, de még lesz sok kis finomítás , rendrakás, pakolás, selejtezés, stb. Sokan sajnálatukat fejezték ki, hogy nem tudtak részt venni!

Komárominé Soós Éva

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük