Ilyen volt a kisgyermekes családok mulatsága

“Itt a farsang, áll a bál,
Keringozik a kanál.
Csárdást jár a habverő,
Bokázik a máktörő.”

Idén, rendhagyó módon a plébánia adott otthont a farsangi mulatságnak. Idén főleg a kisgyermekes családokat szólítottunk meg a programlehetőséggel.

A szervezésben Bús Márti, Kószó Edit, a hitoktatók, mint rutinos farsangszervezők is részt vettek, akik tapasztalatukkal, nagyon praktikus meglátásaikkal segítették a bál előkészületeit.

A programot a Lázár Zita által szervezett Gyantár együttes színesítette, akik kitűnő népzenei talpalávalót szolgáltattak, a lelkes vállalkozók pedig Zita vezetésével táncokat, népi játékokat tanulhattak.

A délután nagyszerűen sikerült. Attila atya köszöntője után a farsangra érkező gyerekek egy nagy körben állva mutathatták be sorra jelmezeiket, amiket kis csokival díjaztunk. A népzene, a sok apró, beöltözött kisgyermek, óvodás és kisiskolás igazán pezsgő és zsibongó élettel töltötte meg a Szent Erzsébet plébániát. A mintegy 40 kisgyermek, az őket kísérő 15-20 szülő nagyon kellemesen és élménydúsan tölthette el a farsangi időszak utolsó szombatját.

Köszönjük a lehetőséget a plébániának, Attila atyának, a sok szervezést Bús Mártinak, Kószó Editnek, a hitoktatóknak és a résztvevőknek, akik sok finomsággal járultak hozzá a farsangi bálhoz.

Brzózka-Szántó Cecília

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük