Kisboldogasszony ünnepe Utcai Róbert atyával

Az idei Mária-napok ünnepségsorozatra plébánosunk Délvidékről hívott vendégatyákat. Szeptember 8-án, Kisboldogasszony ünnepén a jó kedélyű Utcai Róbert, csantavéri plébánost ismerhettük meg.

Róbert atya a prédikációjában két gondolatra hívta fel a figyelmünket. Mesélt egy afrikai püspökről, aki olyan területen szolgál, ahol nemcsak az éhezésnek, nélkülözésnek esnek áldozatul az emberek, hanem a keresztényeket a muzulmánok is üldözik. A püspök ennek ellenére arra buzdítja a híveket, hogy minden nap adjanak hálát Istennek három dologért.

Ez példa lehet előttünk a mindennapi hálaadásban. Majd gondolkodásra hívott minket azzal kapcsolatban, mi a különbség a hívő és nem hívő emberek élete között.

Gondolatait Szűzanya születésnapjával zárta, amelyet nagy örömmel kell ünnepelnünk. Beszélt arról, hogy akit szeretünk, azt becézgetjük. Mária iránti szeretetünket szinte legjobban a loretói litánia fejezi ki, amelyből a „Hajnali szép csillagot” emelte ki. Végül egy-egy gyufaszálat kaptunk ajándékba: ez emlékeztessen minket arra, hogy fény legyünk azon a helyen, ahová Isten rendelt minket. Ahogyan igenjével Mária is fénnyé vált mindannyiunk számára.

A csodás zenei szolgálatot a – Róbert atya által „angyali karnak” nevezett – Szent Cecília kórus látta el Szántóné Babika vezetésével.

Bús Márta

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük