Két pásztorjáték

Az advent a karácsonyi ünnepekre való felkészülés időszaka. December 1-én meg is tartottuk a Pásztorjáték szereposztását és első olvasópróbáját a plébánia nagytermében. A további próbákat a vasárnap délelőtti szentmisék után tartottuk.

A szülők az adventi idő sok tennivalója ellenére többen is jelen voltak a vasárnap délelőtti próbákon. A legkisebbekkel, akik még nem tudtak olvasni a 2. vasárnapra a szerepet is megtanították, a 3. vasárnapra segítőkészségükkel a kellékek begyűjtése is megoldott volt.

Az összesen 22 főnyi gyereksereg nagyon igyekezett: kitartóan próbáltak, pedig nem volt egyszerű a színpadi mozgás számukra.
A Liget Hírmondó hasábjain keresztül is szeretnénk megköszönni a támogatást a szülőknek, akik segítették gyermekeiket, hogy részt vegyenek a Pásztorjáték próbáin, elhozták és velük voltak a próbákon, megtanulták velük otthon a szerepet, és készségesen segítették a misztériumjáték előadását. Így lett ajándékká a készület, majd december 24-e délutánján Újszeged hívő népe átélhette előadásukat.

Öröm volt, hogy a családokkal, szereplőkkel a Pásztorjáték után együtt maradtunk a karácsonyi vigília szentmisén. Továbbra is szeretettel várjuk a szülőket gyermekeikkel együtt a vasárnapi családi misére.
Behánné Sárközi Brigitta és Gál Viktorné


A Gregor József Általános Iskola hittanosainak egy csoportja a Forrás szálló vendégeit a „Karácsonyi történet” című darab előadásával ajándékozta meg december 24-e délutánján.

Felkészítő tanáraik – vagyis e sorok írói – vidám, zenés műsort állítottak össze oly módon, hogy újszerűbb történetbe foglalták a Jézus születésének már jól ismert eseményeit.

Hittanosaink és a hittanárok lelkes készülődésének gyümölcseként színvonalas előadás kerekedett, amelyet többszörösen is visszatapsolt a közönség.
Sándor Magdi és Papdi Anikó

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük