A jegyesoktatás tapasztalatai

Fiatal, huszonéves jegyespárként kezdetben kötelességnek érződik a jegyesoktatás. Hamar rá kellett ébrednünk azonban, hogy ez a kötelesség valójában egy lehetőség; minden héten új, a házasság köré épülő témakört beszélünk át tapasztalt házaspárokkal.

Az eddigi négy összejövetelen volt szó a férfi és női szerepek közötti különbségekről (és hasonlóságokról), a krízisek kezeléséről, a gyermeknevelésről, és a tartós betegséggel való megküzdésről.

Bepillantást nyerhettünk az előadó párok házasságaiba, megismerhettük az ő történetüket. Hálásak vagyunk nekik, hogy időt szántak ránk az életükből. Nincsenek illúzióink – nem tíz alkalom kell ahhoz, hogy valakire boldog házasélet várjon, de minden jegyesoktatás értékes gondolatokat ébreszt, amelyekről utána napokig tudunk beszélgetni.

Az alkalmaknak közösségépítő szerepe is van, hiszen az interaktív feladatoknak köszönhetően közelebb kerülhettünk a többi jegyespárhoz. Sokfélék vagyunk, de a hitünk közös kapocs, és várjuk az elkövetkezendő vasárnapokat, hogy újra találkozzunk.

Ivett és Dömötör

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük