Istent dicsőítő énekek töltötték be a templomot

„Dicsérje minden nemzet, dicsérje az Urat” – ezzel a dicsőítő taizéi énekkel vonult be és kezdte meg színvonalas hangversenyét a Szegedi Ökumenikus Kórus a Szent Erzsébet plébániatemplomunkban május 22-én az esti misét követően az egyházzenei hónap egyik programjaként.

A két nagyszerű karnagy, Baloghné Kovács Magdolna és Nagy-Szabó Kornélia remekül vezették, irányították az immár megnövekedett létszámú vegyes kórust. Nagy-Szabó Kornélia orgonán is kísért egy-egy művet. A régóta fiatalok és ténylegesen fiatalok éneke lelkesen szárnyalt, örvendező, Istent dicsőítő énekük fénye, melegsége betöltötte a szinte teljesen megtelt templomot.

Imádságos műsorukat Papvári Elemérné: Hitvallás c. verse osztotta ketté, amelyből Publik Antal adott elő egy részletet nagy hittel és meggyőző erővel. Nemcsak a vegyeskar énekelt a hangverseny folyamán, hanem meglepetésként, színesítésként külön a női és külön a férfikar is bemutatkozott. Keretet adva a koncertnek, a kórus kivonuláskor ismét a taizéi énekkel zárta műsorát. Szép, szívmelengető élménnyel gazdagodott mindenki, akinek lehetősége volt meghallgatni a Szegedi Ökumenikus Kórus koncertjét. Áldás legyen szép munkájukon!

A hangverseny videófelvételét itt tekintheti meg:

Lucz Ilona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük