Ilyen volt a Karitász csoport 2021-es éve

„Mert ahogy lélek nélkül halott a test, a hit is halott tettek nélkül.” (Jak 2,26)

A világjárvány mindannyiunkat új helyzet elé állított az élet minden területén, nem volt ez másként a Karitász csoport tevékenységében sem. De mint ahogyan máskor, Isten ezeken a szokatlan helyzeteken is átvezetett minket. A tavalyi évből leszűrt tapasztalatok és a kitartás meghozta a gyümölcsét. Folytattuk a csütörtöki ételosztást, az adománygyűjtést, adományosztást, nem ugyanúgy, mint korábban, viszont az állandóban, Isten irgalmában bízva.

A Kedves Testvérek bizalmának, imáinak és anyagi támogatásának köszönhetően egész évben tudtuk Isten gondoskodó szeretetét továbbítani rászoruló testvéreinknek. Minden csütörtökön g vacsorát adtunk, valamint Húsvét és Karácsony alkalmával 40-40 család ünnepét tettük szebbé közösen.

Az egyik önkéntesünknek köszönhetően részt vehettünk a Szent Dömötör Kórházlelkészi Szolgálat képeslapkészítő akciójához, amelynek keretében az egészségügyi dolgozók felé fejezhettük ki hálánkat, elismerésünket a fáradhatatlan munkájukért. Köszönet a csodálatos, szeretetet sugárzó alkotásokért!

Köszönjük Attila atyának, Flóri atyának, a Tanácsosok Testületének, akik folyamatosan biztosítanak minket lelki és pénzbeli támogatásukról. Hálásak vagyunk a Lipóti Pékség és a Toni Pékség egész évben nyújtott pékáru adományáért, az Úr áldása kísérje minden munkatársukat! Köszönet a meleg ételosztásokhoz Tóth Judit, Ótott Ferenc és a mórahalmi Platán Vendéglő felajánlásáért!

Számtalan azonnali megoldást igénylő helyzet adódott, de az Úr kegyelméből jött vele a megoldás is. Ezúton köszönjük a sok segítséget a Híd közösség tagjainak és minden alkalmankénti segítőnek!

Csoportvezetőként nagyon hálás vagyok minden társamért, akiket az Úr rendelt mellém ezekben a feladatokban. Köszönöm a szeretetet, a bizalmat, a kitartást, a türelmet és a folyamatos alkalmazkodást és azt is, ahogyan átsegítettük egymást a váratlan helyzeteken. Köszönöm a közös faültetést is, amellyel csatlakoztunk a NEK2020 egyházmegyei programjához.

Áldott, békés, boldog Új Esztendőt kívánunk minden támogatónknak és támogatottunknak! Bízzuk Újra Életünket Krisztusra!

A Karitász csoport nevében:

Bús Márti

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük