Így készülnek a leendő elsőáldozók

Hosszú hónapokon át készültünk, és az utolsó hetekben már nagy izgalommal várjuk gyermekeink elsőáldozását. Attila atya valamint a plébánia hitoktatói tavasztól kezdve az iskolai hittanon kívüli felkészítést tartottak számunkra. A közös alkalmak abban segítették a családokat, hogy közelebb kerüljenek a hittitok megértéséhez és átéléséhez.

Minden foglalkozáson egy-egy, az elsőáldozáshoz kapcsolódó szentírási történetet dolgoztak fel a gyermekek. A hitoktatók szemléletesen, játékos eszközökkel igyekeztek elmagyarázni, eljátszatni a gyerekekkel a bibliai történeteket. Május 27-én, a felkészülés ezen utolsó alkalmával a Lukács evangélium 15. fejezetében olvasható jézusi példabeszédet az apa két fiáról dolgozták fel, majd a szülők és gyermekük ezen a történeten keresztül a kapcsolatukat érintő legmélyebb kérdéseket beszélhették meg. Olyan kérdéseket, amelyekről nehéz beszélni, és az otthon falai között talán nem is tesszük fel őket, mint egy kis gyermek-szülő lelkigyakorlaton.

Mi szülők és keresztszülők is nagyon várjuk az úgynevezett „Úrnapját”, Krisztus testének és vérének ünnepét, amikor gyermekeink a szentgyónásuk elvégzését követően, fehér ruhába öltözve magukhoz vehetik az Oltáriszentséget.

Matolay Erzsébet

1 válasz
  1. Siegel Amarilla
    Siegel Amarilla says:

    Mi nagyszülők és keresztszülők, imában hordozzuk a leendő elsőáldozókat, szüleiket ; a felkészítő hitoktatókat és Attila atyát! Azt kívánjuk a gyerekeknek, hogy örökre szóló barátságot kössenek Jézussal ezen a szép napon; továbbá azt hogy az Atyaisten szeretete, és a Szentlélek kegyelme áradjon ájuk bőségesen!
    Siegel Amarilla és Matolay György

    Válasz

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük