Hittanosok napközi táborának első napjai

Hétfő reggel Flóri atya köszöntötte a tábor 27 hittanosát, a hitoktatókat és segítőiket (Ili, Brigi, Maya, valamint Aranka, Ági és Attila).

A délelőtti kézműves foglalkozást Maya vezette, amennyiben az általa megvarrt tarisznyákra batikolva vizeskorsókat festettek. Ilike a gyerekek monogramját rajzolta, hogy azt rávasalva minden résztvevő saját tarisznyáját használhassa.

A nagy meleg miatt délelőtt a Liget fái alatt játszottak a gyerekek. Ebéd után átrendeztük a termet, és Jegercsik Erika népzenei táncháza lelkesítette a csapatot.

Bár a résztvevők életkora különböző (kisiskolások és felső tagozatosok), már az első nap után látszott, hogy mindenki talált barátot.

A kedd reggeli érkezéskor befejeztük a Brigi néni a kánai mennyegző bibliai történetét megjelenítő tarisznya textilfestésének kontúrozását, majd annak levasalásával festésünk fixálódott és ez a táska lett a kirándulásunk során az összetartozásunk külső jelképe.

A keddi nap programja a tanítványok meghívásával, az első csodás halfogás történetének (Lukács 5,1-11) megbeszélésével, majd játékos feladatokkal folytatódott. Hitoktatóink közül ma Niki és Attila is velünk volt, és a segítőink Ari néni és Ótott Ágika mellett Megyesi Attila is félnapra csatlakozott hozzánk.

Kis játék és tízórai után elindultunk a Tisza-partra hajókirándulásra. A Roosevelt téren játszottunk a fák árnyas hűvösében és 11 órától hajókiránduláson vettünk részt.

A hajókázás után újra birtokba vették a gyerekeink a játszóteret. Ebédre finom májgombóc levest, rántott csirkemellet és krumplipürét ettünk a Szálka étteremben.

Ebéd után a nagyobbak és a kisebbek külön váltak. A fiatalabbakkal Brigi néni a nagyobbakkal Ilike néni a Lukács evangéliumának a vihar lecsendesítését (Lk 8,22-25) dolgoztuk fel. Előkerült a bibliodráma-doboz, és a találkozásokban rátaláltunk saját magunk kisebb és nagyobb viharaira is. Vajon a mi, személyes viharainkban kihez fordulunk segítségért, és hogyan szeretnénk azokat megoldást találni?

A beszélgetést, a drámafeldolgozást fél négykor lezártuk mindkét csoportban, hogy uzsonnára elfogyasszuk Maya illatos fánkjait, aminek nagy sikere volt a finom házi lekvárokkal. Hazaindulás előtt még lehetőség adódott labdázásra, zongorázásra, és kötetlen együttlétre.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük