Gyermekünk elsőáldozására készül

Újra beleolvasok Attila atya januárban írt meghívó levelébe, amelyben az elsőáldozásra készülő gyerekeket és minket, szülőket hívott az előkészítő alkalmakra. Éppen január 25-én, Pálforduló napján íródott, biztosan nem véletlenül. Miként Saulnak, a későbbi Pál apostolnak is találkoznia kellett Jézussal a damaszkuszi úton, és Krisztus felé kellett fordulnia, úgy nekünk is szükségünk van erre.

S ugyanezt a személyes, mindent átalakító Jézussal való találkozást szeretnénk gyermekeinknek lehetővé tenni azáltal, hogy a „háttérből” támogatjuk őket imával, példánkkal, és elkísérjük ezekre a felkészítő alkalmakra.

Az eddigi 4 szombati találkozón a hittanosok a hitoktatókkal kötetlenebbül, játékos formában „ismételték át” hitünk alapjait. Lehetővé vált, hogy egymással is ismerkedjenek, hiszen mindenki más-más iskolában tanulja a hittant. Közben a szülőknek alkalma nyílt kicsit betekinteni -Attila atyával beszélgetve- a Plébánia életébe, a Szentírást olvastuk, különösen a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan, keresztutat jártunk a gyerekek vezetésével. Minden összejövetelünket a gyerekek rövid „műsora” zárta, mindannyiunk nagy örömére.

Nekem személyesen többször volt az az érzésem, mint Péter apostolnak Jézus közelében: „Uram, jó nekünk itt lennünk”. Imádkozzunk az elsőáldozásra készülőkért, hordozzuk őket mindennap, hogy Krisztus felé nyitottak legyenek és készek legyenek a Vele való szentségi találkozásra!

Szőllősi Réka

Május 4-én, most szombaton 14.30-ra várjuk a gyerekeket a szüleikkel együtt a plébánián.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük