Ferenc pápa közöttünk

Plébániánkról többen is részt vehettünk a Szentatya által pontifikált szentmisén. Mi öten (Talló Éva, Komáromi Éva, Juhászné Marika, Kerekes László és én) autóval utaztunk a fővárosba, de az Országházhoz közelítve más ismerősökkel is találkoztunk, többek között Kardos Mihály és Serfőző Levente atyával, valamint Tari Sanyival. Átérve a biztonsági ellenőrzésen, elfoglaltuk a számunkra kijelölt helyet és vártuk a Szentatya érkezését. Tőle hallottuk: „A keresztény értékekről nem lehet mereven és bezárkózva tanúságot tenni, mert Krisztus igazsága a szelídséget és a nagylelkűséget jelenti… Innen fakad az a magyar népi jóság, amely a köznyelvben is megnyilvánul… mint például „Jónak lenni jó! vagy „jobb adni, mint kapni.”

A katolikus egyházfő szombaton délután velünk, a fiatalokkal találkozott a Papp László Sportarénában. Ferenc pápa arra biztatott bennünket, hogy higgyünk magunkban, mint ahogyan Jézus is hisz bennük. „Jézus, aki velünk jár, nem azt akarja, hogy a tanítványai a leckét ismétlő iskolások legyenek, hanem szabad és úton lévő fiatalok, egy olyan Isten társai, akiknek meghallgatja a szükségleteit és odafigyel álmaikra.” Ezek mellett Ferenc pápa kitért arra, hogy mi fiatalok ne virtuális világba meneküljünk, szüntelen a mobiltelefonon lógva, mint inkább a valóság talaján élve cselekedjünk. „Ő meghallgat téged, motivál. Hisz benned, tudja, hogyan hozza elő belőled a legjobbat, mert bízik benned. És mindig arra hív, hogy csapatjátékos legyél; soha ne egyedül, hanem másokkal együtt, ez nagyon fontos.”

Elmondhatatlanul szerencsésnek érzem magam és hálát adok a Jóistennek, hogy szombaton és vasárnap is láthattam és hallhattam Ferenc pápát – igyekszem követni buzdítását.

Kulik Lőrinc

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük