Évadzáró a Felnőtt katekézis csoportban

Az elmúlt hét csütörtök este – június 16-án – véget ért a felnőttkatekézis csoport „tanéve”. Minden csütörtök este az „Erkölcsi önmegvalósítás a Messiás segítségével” c. hittankönyvből, melyet Turay Alfréd professzor úr állított össze, lépésről lépésre átbeszéltük Attila atya vezetésével azokat a   kérdéseket, melyek az erkölcsi önmegvalósítás körébe tartoznak. Hogyan figyeljünk az Istentől kapott törvényre és saját lelkiismeretünkre? Mire tanít a Hegyi beszéd? Mit eredményez az Isten iránti bizalmatlanság vagy az emberi élet „semmibevétele”? Miként lehet megerősíteni újból Mennyei Atyánkhoz vagy embertársainkhoz való bizalmunkat? Egy-egy témakörhöz egyrészt az Ószövetség valamely prófétájától, az Újszövetség evangéliumaiból illetve az apostoli levelekből, valamint pápai enciklikákból vett idézetek segítették tájékozódásunkat, illetve adtak inspirációt keresztény életünk megéléséhez.

Ebben a félévben különösen fontos volt számunkra, hogy közösen kapcsolódhattunk be az egyházmegyei szinodális esték programjaihoz, amely esték ahhoz is segítséget nyújtottak, hogy átgondoljuk, mi hogyan tudjuk mások számára átadni az evangélium üzenetét.

Ezeken az estéken arra is találtunk időt, hogy közösen köszöntsük fel a közösségünkhöz tartozókat születés- és névnapjuk alkalmával. Így történt ez ezen az estén is, amikor az egész év kegyelmeiért elmondott hálaimánk után előbb felköszöntöttük az ünnepelteket, majd Aracsiné Ági, Lucz Ili és Péterfi Gabi kedves, már a nyár hangulatát is idéző zongorajátéka vezetett át bennünket a kötetlen, baráti beszélgetéshez.

A nyári szünet után hívunk és várunk mindenkit szeretettel ebbe a felnőtt katekézis csoportba, ahol barátok között beszélgethetünk arról, miként éljük meg a 21. században keresztény hitünket, és az Örömhírt hogyan tudjuk továbbadni a körülöttünk élők számára.

Homoki-Nagy Mária

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük