Elsőáldozásra készülünk

Szeretnénk, hogy a különböző iskolákban tanuló 10-12 éves, elsőáldozásra készülő gyerekek egymással is találkozzanak. A havonta meghirdetésre kerülő foglalkozások a plébánián vannak szombat délutánonként.

Az első találkozó január 12-én volt, ami játékos ismerkedéssel, beszélgetéssel kezdődött, majd felelevenítettük a Kánai menyegzőt, ahogy azt János evangéliuma, a 2. fejezetben megörökítette. Érdemes volt a gyerekekkel együtt átgondolni ezen szentírási szakasz történeti valóságát, és átültetni a mai életükre, hogy saját saját tapasztalatainkkal aktualizáljuk.

Miközben a gyerekekkel a hitoktatók foglalkoztak, plébánosunk a szülőkkel beszélgetett az emeleti teremben. A párhuzamosan folyó foglalkozás végén a gyerekek örömmel játszották el a bibliai jelenetet, hogy ezzel is megajándékozzák szüleiket.
A harmadik előkészületi alkalommal, március 2-án azt a jézusi példabeszédet idéztük fel, amely a királyi menyegzőről szól (Máté 22,1-14). A felnőttek és gyermekek irányított kérdések segítségével közösen beszélgettek a példázat mondanivalójáról, annak fontosságáról, hogy mindez miként kapcsolódik az elsőáldozásra való készülethez.

Találkozásunk legfőbb célja az volt, hogy tudatosítsuk a gyermekekben annak jelentőségét, hogy az Oltáriszentség milyen kiemelkedően fontos számunkra, keresztényeknek: hitünk misztériumának kimeríthetetlen forrása. Igyekeztünk tudatosítani bennük, hogy a Jézushoz való tartozás erőt ad a mindennapi életünkben, segít a hétköznap nehézségeit leküzdeni. Isten végtelen szeretete és kegyelme mutatkozik meg számunkra a bűnbánat és az Eucharisztia szentségében. Ezek felvételére tudatosan, hitben növekedve készülünk, ünneplőbe öltöztetjük szívünket, hogy méltóképp fogadhassuk a Jézus Krisztussal való találkozást. Ezen ünnepi esemény alkalmából gyönyörű meghívók készítésével zártuk szombati foglalkozásunkat.

Legközelebbi közös felkészülési alkalom március 30-án, szombat délután lesz a plébánián, melyre az elsőáldozásra készülő gyerekeket a hitoktatók, míg szüleiket és keresztszüleiket a plébános várja.
Már előre jelezzük, hogy az első szentgyónás május 18-án, szombat délután lesz, és másnap ünnepeljük, hogy első alkalommal járulnak szentáldozáshoz, akik megfelelően felkészültek arra. Foglaljuk mindannyian imáinkba azokat, akik a hitélet útján lépéseket tesznek!
Gálné Ili, Behánné Sárközi Brigitta, Papdi Anikó,
Sándor Magdi és Gilice Attila, vagyis a hitoktatók csapata

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük