Elsőáldozásra készülünk…

Az elsőáldozásra készülő családok számára február 26-án, szombaton megkezdődött az a felkészülési sorozat, amely 5 alkalommal hívja találkozásra a szülőket és gyermekeiket. Elsőáldozók azok a gyermekek lehetnek, akiknek szülei ezt személyesen kérik a lelkipásztortól, akik meg vannak keresztelve (a keresztség ugyanis a „szentségek kapuja”: ez alkalommal váltunk ugyanis Katolikus Egyház tagjaivá, akkor nyertünk beavatást az istengyermeki életbe); továbbá a kellő lelki és ismeretbeli felkészültség is szükséges ahhoz, hogy Jézusunk értünk adott életáldozatából részesedjünk, vagyis az Oltáriszentséghez járuljunk.

Ne feledjük, hogy a gyermekek katekézise (hit útján való kísérése) csak akkor hatékony, ha a gyermek mellett hívő család – vagy legalább egy hívő szülő – áll, és ha a gyermek láthat maga körül – túl a szülőn – nála idősebb korosztálybeli hívőket és hívő közösséget. Ezért is fontos a vasárnapi szentmisén való részvétel, hiszen ott találkozik a keresztény közösség Jézus körül. Felemelő és feledhetetlen, ha az elsőáldozási felkészülést családi eseménnyé tesszük azáltal, hogy az egész család készül a jeles eseményre, ami a korosztálynak megfelelő egyfajta beavatás a vallásgyakorló életbe.

A havonként tartandó szombat délutáni foglalkozás alkalom arra, hogy a különböző iskolákba járó gyerekek egymást is megismerjék, ugyanakkor a szülők is egy asztal körül találkozzanak a plébánossal és egymással. Az első közös foglalkozás alkalmával a bibliai Tízparancsolatról frissítettük fel az ismereteinket. Legközelebb március 19-én, szombaton ismét 14.30-16.30 között találkozunk a plébánián.

Gál Viktorné Ili, hittanár

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük