Elsőáldozás a plébánia-templomunkban

Hosszú hónapokon át készültünk, de az utolsó hetekben már izgalommal vártuk gyermekeink elsőáldozását. A plébánián tartott szombat délutáni előkészületi foglalkozások lelki feltöltődést jelentettek a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt.

Öröm volt látni Attila atya és a hitoktatók szeretetteljes támogatását és felkészítését annak érdekében, hogy a gyermekeink megérezzék az Oltáriszentség mélységes hittitkát. Utolsó alkalommal a gyermekek elvégezték a szentgyónásukat, amelyre családilag is készültünk.

2021. szeptember 19, vasárnap – gyermekeink találkozása a szentségi Jézussal – örök emlék marad számunkra. Igazán bensőségessé tette a szertartást, hogy még az evangéliumi rész is a tiszta gyermeki lélekhez kapcsolódott: tanítványait Jézus a tisztaszívűségre hívja, s annak szemléltetésére egy gyermeket állít eléjük példaként. Fantasztikus érzés volt az is, hogy tevékeny résztvevőként mi magunk adhattuk szülői áldásunkat gyermekeinkre a szentmisén.

Hálásan köszönjük mindazoknak, akik emlékezetessé tették ünnepünket: az atyáknak és a hitoktatóknak a felkészítést, a segítő szülők készségét, Körmöczi Laci, mint fotós, valamint Aradi Mari és Bővíz Laci gitáros énekkarának szolgálatát, továbbá a templom díszítését végző Komáromi Laci és Éva munkáját – és sokatok imádsága miatt vált ez ünnep teljessé.

Matolay Erzsébet

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük