Életre szóló élmények az antióchiás hétvégén

Újoncként vettem részt az idei antiochiás hétvégén, és rendkívül hálás vagyok, hogy meghívást kaptam ebbe a plébániai közösségbe, mert életre szóló élményekben volt részem e két és fél nap során.

Rendkívül meglepődtem, hogy amikor először beléptem a terembe: mindenki barátságosan fogadott, holott nagy részüket egyáltalán nem is ismertem. Egyből éreztem, hogy egy olyan közösségbe érkeztem, ahol nyitott és befogadó társakra, barátokra lelhetek. Általában szorongok új emberek között, de itt egyáltalán nem éreztem magam feszélyezve, sőt bátorságot kaptam arra, hogy megszólítsak másokat, beszélgetést kezdeményezzek. A hétvégén nem csak új személyeket, hanem magamat is jobban megismertem, szorosabbá vált az istenkapcsolatom, olyan kérdéseken gondolkodtam el, amelyek mindaddig fel sem merültek bennem.

Antióchiás zenészek

Ezért köszönettel tartozom mindazoknak, akik bevezetőt tartottak, és azoknak, akikkel egy kiscsoportot alkottam. A szombat esti kiengesztelődésen lehetőségem nyílt elcsendesedni és magamba nézni, aminek már hosszú idő óta nem szenteltem kellő mennyiségű figyelmet, így akkor ez nagyon mélyen megérintett. Hihetetlen, hogy mennyi örömöt éltem át a hétvége alatt, mennyi szeretetet kaptam a többiektől, és mennyit erősödött az Istenbe vetett hitem. Boldog vagyok, hogy immár az Újszegedi Antiochia-közösség tagja lehetek, és remélem, a későbbiekben csak tovább gyarapodhatok általa.

Perényi Boglárka

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük