Élet a viharban

Élet a viharban címmel tartott nagyszerű és tanulságos előadást Vereb István a Laudetur Kiadó alapítója és a plébániánk honlapjának kezelője augusztus 11-én, a nyári csütörtök esti Társaskör keretében.

Mindannyian megélünk kríziseket, megpróbálhat bennünket az élet, kudarcok, fájdalmak érhetnek. A belső és külső viharokkal való megküzdéshez kaptunk meggyőző példákat, történeteket, tanúságtételeket az előadás folyamán.

Vereb István testvérünk könyvet is kiadott a fent említett címmel, e könyv alapján építette fel mondandóját. A könyv alcíme: „Hogyan fejleszd lelki megküzdési képességedet?” Videókból láttunk rövidebb-hosszabb részleteket, melyeket István készített a könyvben is szereplők közül néhánnyal, akik a föltett kérdésekre készségesen válaszoltak. Pszichológusok, illetve dr. Beer Miklós a váci egyházmegye nyugalmazott püspöke mondták el gondolataikat, végül tanúságtevőket hallgattunk meg, akiknek élete, sorsa egy drámai helyzet után teljesen megváltozott, átértékelődött, akik felismerték és elfogadták az Isten akarata szerinti életet.

A látottak, hallottak mindannyiunk szívét-lelkét megérintették, rám különösen is a tanúságtevőkről bemutatott filmrészletek voltak nagy hatással. Akik nem lehettek jelen az előadáson, beszerezhetik a könyvet Istvánnál, bölcs, hasznos, segítő, bátorító példázatokkal, gondolatokkal gazdagodnak.

Köszönet a munkájáért, a tartalmas előadásért!

Lucz Ilona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük