„Dicsérje minden nemzet, dicsérje az Urat” – A Szegedi Ökumenikus Kórus adventi koncertje

December 18-án este kint mínusz 10 fok volt. Csodálatos, mostanában ritkán látott ropogós havas világ. Az újszegedi Liget fáin és bokrain is vastag rétegben ült a hó és az esti fényben apró szikrákat szórt. A padfűtés ellenére templomunkban is nagyon hideg volt, de a várakozással teli áhítatos csendben sokan gyülekeztünk a szentmisére.

A mise végén még többen lettünk. A hátsó álló helyek is megteltek azokkal a kedves emberekkel, akik csak a koncertre tudtak jönni. Jöttek hívásunkra: Szentesről, Mindszentről, Vásárhelyről, de még a határon túli Horgosról is.
Ennek oka a szíves invitáláson kívül, hogy a kórus immár harmadik évben szolgál adventkor a templomunkban. A hideg és a csúszós utak ellenére szívesen jönnek a barátok, ismerősök, hiszen a zene örömére és a békesség élményére mindannyian vágyunk.
Sok nemzetből való, gyönyörű énekekkel örvendeztetett meg bennünket a kórus. Ezzel is kifejezve jelmondatukat: Lehetünk sokfélék, de Krisztusban egyek vagyunk…


A koncert záró énekét – Adeste fideles…(Ó jöjjetek hívek…) – kissé bátortalanul, de a kórussal együtt énekeltük: Ti angyali lelkek, zengjetek az Úrnak, vigadva örvendjetek buzgó hívek…
A szép zenei eseményt szeretetvendégség zárta a nagyteremben. A kórus tagjai azzal köszöntek el, hogy plébániánkon érezték közöttünk az átölelő szeretetet.

Ludányi Olga

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük