Családi Erzsébet-tábor Zánkán

Az újszegedi plébánia nagy „holdudvarába” tartozó közösségből idén nyáron 5 család is együtt nyaralt (Asztalos, Lázár, Siklós, Szilárd, Vér) a Szeged-Csanádi Egyházmegyéből érkező családokkal (összesen mintegy 50 család, kb. 250 fő) a zánkai Családi Erzsébet-táborban. Péntek délutántól vasárnap délig (június 30 – július 2) élményekben, programokban gazdag, kifejezetten családokra szabott nyaralást kínáltak a zánkai Erzsébet Alapítvány és a szegedi CsaládKözPont szervezői, melyen a mi családunk immár harmadik alkalommal vett részt.

A családok ezen a hétvégén valóban minőségi időt tudnak együtt eltölteni és közben más családokkal is lehetőségük van beszélgetni, játszani, kapcsolatba kerülni. A strandolás a Balaton-parton az egyik legjobb program, de sok más igazán jó dolog társul ehhez: a megújult zánkai tábor szállásai, napi háromszori étkezés (+ tízóraira, uzsonnára való csomagolt finomságok, valamint fagyis és üdítős kuponok) és változatos programok várják a pihenésre vágyó családokat. Péntek este koncerten (Animal Cannibals) vehettünk részt, majd a CsaládKözPont munkatársai szervezésében közösségi tábornyitó, tánclépéses játék következett. A nap közös énekléssel, esti imával zárult.

Szombaton közösségi lelki gondolatokkal indulhatott a napunk. A reggeli után (és délután is) kézműves foglalkozások, baba-játszóház, arcfestés, csocsózás, asztalitenisz, léghoki, teqball, hajókirándulás és kalandpark is szolgálta a kikapcsolódást és az élményszerzést. Lehetőség volt a megfáradt édesanyáknak egy igazán pihentető hátmasszírozásra is regisztrálni. Délután népszerű volt a fiatalok és a szülők által szervezett strandröplabda bajnokság, aki nem játszott, lelkesen szurkolt a pálya széléről az izgalmas meccsek során. Mozizni is lehetett két különböző időpontban, a Luca című kedves, olasz környezetben játszódó rajzfilmet sok család választotta kikapcsolódás gyanánt. Este egy profi cirkuszi előadás produkcióinak tapsolhattunk a cirkusz-sátorban. Késő este arra is volt lehetőség, hogy a különböző plébániákról, településekről érkezők beszélgessenek, hálát adjanak a megélt élményekért, játsszanak egymással némi kellemes nedű kíséretében.

Vasárnap délelőtt a félig nyitott pajtában Kondé Lajos atya bensőséges, családbarát szentmisét celebrált a családoknak, ahol a zenei szolgálatot a Szűcs házaspár vezetésével lelkes fiatalabb és idősebb hangszeresek és énekesek látták el magas színvonalon, igazán felemelővé téve a liturgiát.

Nagyon jó volt találkozni és erőt meríteni egymás jelenlétéből, jó közösségben tölteni a hétvégét, sok ismerős családdal találkozni és jó programokon részt venni. Új családokkal is megismerkedhettünk, lelkileg megerősödve térhettünk vissza. Nem kis dolog az sem a háziasszonyok számára, hogy nem kellett főzni, házimunkát végezni, hanem volt idő a kikapcsolódásra, akár a házaspároknak kettesben is minőségi időt tölteni.

Köszönjük, hogy részesei lehettünk ismét ennek a jókedvű, laza, élményekben gazdag táborozásnak, jelentkezni minden alkalommal a plébániákon és a CsaládKözPontban lehet! Gyertek, jövőre vegyünk részt még többen a zánkai Családi Erzsébet-táborban!

Lázár család

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük