Bővíz Krisztián beöltözése

December 8-án, Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, került sor Krisztián fiunk pálos rendi beöltözésére a lengyelországi Zarki-Lesniów-ban. Ugyanis az egész világon a pálos rend novíciátusa itt Lengyelországban, Czestochowától fél órára van.

A szeptembertől szeptemberig tartó novíciátus/újoncév kezdetén kapják meg és öltik magukra a szerzetesjelöltek a reverendát, ill. rendi ruhájukat, a Krisztushoz tartozásuk külső jelét. Ez azt jelenti, hogy levetik a zakót, a nyakkendőt, vagyis elhagyják a világi/régi életet és felhúzzák az új ember ruháját a fehér pálosi habitust: albát, rózsafüzért, övet, skapulárét (széles, átvetett vállruha), csuklyát.

A kilenc jelöltet a saját elöljárójuk öltöztette fel, így Krisztiánt a Magyar Pálos Rend tartományfőnöke Puskás Róbert Antal OSPPE. Velünk tartott még Mátyás János Mihály OSPPE szerzetes pap (Újszegeden is szolgált 2001-ben) és Mátyás Jozefowicz magyar-lengyel atya.

Kérjük a kedves hívek imáját Krisztián életútjára, hogy mindig megmaradjon a Jóisten szeretetében, és mindig örömmel szolgálja az Urat!

Bővíz Edit és László

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük