Betegek kenete és orgonakoncert

A Mári-napok rendezvénysorozat záró napján, szeptember 17-én, pénteken a szentmisét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának professzora, Kránitz Mihály atya celebrálta. A mise kezdetén örömmel osztotta meg tapasztalatát szegedi kötődéseiről.

Máriáról, mint a fájdalmak anyjáról („Stabat Mater dolorosa”) tartotta szentbeszédét, a kereszt, illetve a szenvedés témája köré szőve tanítását. Nagyon elgondolkodtató és lelki épülésünkre szolgáló homíliát hallottunk Mihály atyától csakúgy, mint a többi, Attila atya által meghívott vendégpaptól is, így Mária életének több szemszögből való bemutatásán keresztül 5 napos lelkigyakorlatban részesülhettünk.

A szentmise keretében történt a betegek kenetének kiszolgáltatása is. 38 főleg idős Testvérünk kérte és kapta meg e szentséget, bízva, remélve e kenet isteni, gyógyító erejében.

A Mária-napok eseménysorozata Kuzma Levente orgonaművész hangversenyével ért véget, akit hálás köszönet illet a mise zenei szolgálatáért is.

Akik végighallgatták az orgonakoncertet, azoknak csodálatos, felemelő élményben volt részük. Remek műsort állított össze Levente, a zeneművek a kora barokktól szinte napjainkig képviselték a különböző stílusokat. A hangszer adta lehetőségeket maximálisan kihasználta a művész, a regisztrációk különféle kombinációjával olyan színeket, színárnyalatokat szólaltatott meg, amit nagyon ritkán hallunk a templomunkban. Rendkívül igényes muzsikálással, igazi művészi élménnyel ajándékozott meg bennünket Kuzma Levente orgonaművész. Köszönjük!

Lucz Ilona

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük