Bemutattuk a katekumeneket

A felnőtt hittanulók, vagyis az úgynevezett katekumenek – köztük iskolás gyerekek és felnőttek – megértek arra, hogy hamarosan a keresztény beavatás szentségeiben részesüljenek. Lesznek, akik húsvét éjszakáján keresztelkednek, és akik felnőttként akkor veszik magukhoz először Krisztus szent Testét az Oltáriszentségben.

Az ő bemutatásuk a hívek közössége előtt a március 24-én, vasárnap a 9.30-as szentmisében történt volt.
A hittanos gyerekek közül a szent keresztségben részesül Kun-Szabó Marcell, Láng Lilien és Németh Szabina.

Benke Dorina és Fajka Emma kisgyermekkoruk óta aktív tagjai az egyházközségünknek – köszönhető ez hitvalló szüleiknek is. Velük együtt fognak bérmálkozni azon felnőttek, akik a Pattogató Jutka által vezetett szerdai katekumen-csoportba rendszeresen járnak: Sipos Roland, Simon Alexandra, Szilágyi Annamária és Balla Imre. A katekumenek közül Sipos Roland, Szilágyi Annamária és Faddi Gáborné Zita az első szentgyónására is készül, és a húsvéti vigília-misén fognak elsőáldozni.

Akik felnőttként léptek a hit útjára – Ságiné Zsóri Edit és Szabó Janka, – azok mindhárom beavató szentségben részesülnek húsvét éjszakáján: elnyerik a szent keresztséget, megerősítést kapnak a tanúságtevő életre a bérmálás szentségében, és végre szentáldozáshoz járulhatnak.
Kérjük a hívek imádságát értük, hogy az Úr tegye teljessé a jót, amit megkezdett bennük.

Thorday Attila, plébános

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük