Bemutatkozik a Kórházlelkészi Szolgálat

Sajnos sok a félreértés még ma is a betegek szentségéhez kapcsolódóan. Gyakran szó szerint „utolsó kenetként” értelmezik a betegek, illetve hozzátartozók. Félnek, hogy meghalnak, ha felveszik a betegek ezt a kenetet, ezért halogatják kérni a betegségben éppen hogy erőt adó szentséget.
Köszönjük, ha segíti ennek a tévhitnek a helyreigazítását és biztatja egyházközségének idős, beteg tagjait, hogy évről évre éljenek ezzel a lehetőséggel!  Kórházba indulás előtt is, ami gyakran előre tervezett időpont (műtétek), jó, ha kérik. Az a tapasztalatunk, hogy sokkal nyugodtabbak a betegek is, hozzátartozók is, ha ezzel a szentséggel ellátva érkeznek a kórházba, s ez a békesség segíti gyógyulást is.

A Betegek Világnapjához kapcsolódóan szeretnénk egy két és fél perces kis videóban bemutatni szolgálatunkat, amint a küldött levelünkben ígértük. 

Szeretnénk figyelmébe ajánlani a lehetőséget: ha plébániája területéről kórházba kerül valaki és jelzik felénk, mi szívesen felkeressük és beszélgetünk, imádkozunk vele!

Elérhetőségeink:
https://pasztoralis.hu/korhazlelkeszsegi-munkatarsak/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük